tisdag 19 maj 2009

vecka 21




Måndag

slutförande av montaget från fredagen. 


snyggt värre!


Tur till tippen med ett lass skäp, på väg dit och hem var de kö pga av vägarbete och de regna som bara den.  efter lunch blev de yttligare en luft-luftvärmepump, dom verkar vara popis. 


Tisdag,

Eldag. Var med elektrikern och drog om en ledning (väl behövligt) 

Gamla sladden gick från elcentralen (ditsatt med massa trådar hit och dit) sen genom väggen, i taket diagonalt över taket klamrat med 4-5 klammor på ca 4 meter, ner för väggen, VPrör som gick typ 1 meter ovanför golvet genomgolvet till nedervåningen. rak igenom taklisten. Snyggare kunde de varit.  Nå väl vi drog om det från en annan elcentra
l runt huset (nedtill/underväggen). mkt snyggare. 

inte  allt för  snyggt
Fruktansvärt!

Onsdag

Efter lite data undervisning för Hans och åkte jag ut och en "Nöjd-Kund" service dvs man kollar till anläggningen och rensar filter och kollar temperaturer mm. 

här blev jag väldigt fundersam i 1½ år hade den larmat på för hög värmebärar delta, detta slutade i oktober sedan inte ett enda larm. Detta fick sin nartuliga förklarning efter ett telefonsamtal till Hans fick jag reda på att en tidigare serive gjorts där filtret på värmebäraren hade rensats. 
Alltid logiska förklarningar. 

Efter bjudlunch och avstämmning blev de först leverans av första vätsa/vatten värmepump under praktiken. 

Sedan vidare upp till Solprojekt 1 ingen och montera logg utrustning för att långtids mäta vad solvärmen ger.

Vi löste ett stort problem när vi var där kunden har upplevt ett solen har laddat när han vedeldat, lösningen är att det var självcirkulation upp på solfångaren när tanken var varm trots att solen inte kunde ladda(mörkt ute). Detta kunde ske genom att pumpen på vatten sidan gick hela tiden så växlaren hade hela tiden samma temperatur som i tanken vilket medförde att solvätskan börja snöra genom naturlagarna när de var kallt ute på solfångarna. Detta åtgärda vi genom att koppla om pumpen så den bara går när solpumpen går. Vi flyttade även ner givare för mellan in/ut tank för att öka vattenmängden i tanken som solfångarna kan värma. 




Inga kommentarer: